Fiets ophangen met een fietsophangsysteem

Met een ophangsyteem voor fietsen kan je heel wat plaats uitbesparen in je garage, berging of hal. Je kan systemen kopen voor aan de muur te bevestigen of aan het plafond. Welke types fietsophangsystemen er op de markt zijn, wat hun prijzen zijn en waar je op moet letten kom je in dit artikel te weten.

FietsophangsysteemVoor het ophangen van een fiets kan men 2 grote groepen onderscheiden: Het muursysteem en het plafondsysteem. Zoals de naam al doet vermoeden kan je dus kiezen of de fiets aan de muur wordt opgehangen of aan het plafond. De moeilijkheidsgraad van beide systemen zijn evenwaardig en zullen vooral bepaalt worden door de flexibiliteit van de fietsbeugel en de afhaalmogelijkheden.

 

De fietsklauw met drukknop

De Gladiator klauw is het laatste nieuwe snufje op gebied van fiets ophangsystemen. Door met je wiel op de grote drukknop te duwen spant een klauw zich meteen rond je fietswiel en hangt je fiets vast. Wil je de fiets weer losmaken dan hoef je hem gewoon op te heffen en met het fietswiel opnieuw op de grote drukknop te duwen. De Gladiator fietsklauw is verkrijgbaar in een systeem voor je muur of het plafond.

Fiets ophangen
Het gladiator fietsophangsysteem is ook makkelijk te combineren met de andere ophangmethodes die deze fabrikant te bieden heeft. Zo hebben ze diverse tools om je garage, tuinhuis of bergruimte praktisch in te richten.

 

Fietsophangsysteem met katrol

Een ander populair item dat het blijft goed doen is de katrolklem. Je maakt één klem vast aan je stuur en één onder je zadel. Vervolgens draai je aan de katrol zodat de touwen naar het plafond toe worden getrokken. Dit systeem is bijzonder handig voor oudere mensen die niet goed meer kunnen heffen. Het afnemen en plaatsen van de fiets neemt wel wat tijd in beslag dus dit systeem gebruik je best niet wanneer je wekelijks wil fietsen.

Fiets hangen katrol
Als je je fiets wil ophangen met een katrol moet je niet alleen in je plafond boren maar ook in de muur zodat je de koord kan vastspannen. De katrollen worden best op 70 centimeter van de muur geplaatst zodat je fiets niet tegen de muur botst bij het opstijgen.