Schilderij ophangsysteem

Dankzij een ophangsyteem voor schilderijen kan je op een eenvoudige wijze schilderijen aan de muur hangen. Je hoeft niet langer de muur te beschadigen en je kan de positie ten alle tijde wijzigen. Welk schilderij ophangsysteem het best past in jouw interieur en wensen kom je in dit artikel te weten.

Ophangen schilderijAlgemeen kan men de ophangsystemen voor schilderijen onderverdelen in 2 grote groepen: de systemen met muurbevestiging en de systemen met plafondbevestiging. Afhankelijk van je voorkeuren kunnen er ook speciale stoppers voor schuine wanden, extra zware haken en andere attributen bijgekocht worden. Ook inbouwen zodat het systeem bijna onzichtbaar lijkt is perfect mogelijk. Meer info hierover vind je op onze blog: Ophangsystemen voor foto's en schilderijen .

 

Type 1: Ophangsysteem voor schilderijen met plafondbevestiging

Als je op zoek bent naar een onzichtbaar systeem op schilderijen en andere kunst op te hangen, dan is een ophangsysteem met plafondbevestiging de beste oplossing. Door het systeem tot in de hoek te plaatsen lijkt het bijna onzichtbaar. Wanneer je het systeem inbouwt in je plafond is het helemaal niet meer te zien.

Schilderij ophangsysteem

Goedkoop en zonder zorgen
Dit type van schilderij ophanging is relatief goedkoop en geeft je woning meteen een rijkelijke uitstraling. Het systeem is levenslang bruikbaar en je hoeft je nooit meer zorgen te maken over muren of leidingen beschadigen.

Online shops en prijzen
Meer informatie over dit type ophanging, online winkels en prijzen vind je terug in het artikel:
Ophangsystemen voor schilderijen met plafondbevestiging

 

Type 2: Ophangsystemen met muurbevestiging voor schilderijen

Wanneer je een schilderij of andere kunstwerken wil etalleren in hoge ruimtes kan het netter overkomen om te werken met een ophangsysteem dat aan de muur bevestigd worden. Zo kan je de lengte van de draden gevoelig inkorten en is het ook makkelijker om nieuwe attributen toe te voegen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kan je de rail schilderen in hetzelfde kleur van je muur of een rail kopen met funky kleuren zodat het bijdraagt tot het interieur.

Schilderij ophangsysteem

Stijlvol en decoratief
Als je schilderwerken gerust in de spotlight mogen staan dan is dit ophangsysteem een prima keus! De lijnen brengen kracht en dynamiek in het interieur en bakenen je kunstcollectie mooi af.

Oude herenhuizen en moluren
Wanneer je hoge plafonds of prachtige moluren hebt, kan dit ophangsysteem van artiteq een prima oplossing zijn. Lange draden komen onverzorgd over en ook je moluren zouder er een pak minder fraai uitzien als je er rechtstreeks een schilderije ophangsysteem aan bevestigd.

Webshops en prijs advies
Voor meer informatie en prijsadvies voor het Artiteq Contour Rail systeem vind je in het artikel:
Schilderij ophangsysteem met wandbevestiging