TV ophangen

Om helemaal op te gaan in een film of serie hangt je TV best zo sereen mogelijk tegen de muur. Dit kan je door door een muurbeugel of tv ophangsysteem. In dit artikel overlopen we de verschillende mogelijkheden en aandachtspunten.

TV OphangsysteemWanneer je van plan bent een tv aan de muur te hangen doe je er goed aan eerst de nodige voorbereidingen te treffen. Leidingen zullen strategisch moeten weggewerkt worden en ook de hoogte van het televisietoestel zal optimaal moeten zijn vanuit de meest gebruikte ooghoek. Om enige flexibiliteit te hebben bestaan er diverse muurbeugels die horizontaal bewegen. Zo kan je de TV zowel naar links als naar rechts draaien.

 

Draaibare TV muurbeugel

Een tv muurbeugel met draaibare arm is de meest flexibele manier om je tv aan de muur te hangen en toch te genieten van voldoende vrijheid. Dichtgeklapt lijkt je TV te zweven net zoals bij de standaard muurbeugel. Door aan het toestel te trekken klappen de scharnieren uit en kan je de tv zowel naar links als naar rechts draaien:

TV ophangen
Gewicht en bevestiging
Wanneer je kiest voor een draaibare arm zal je goed moeten letten op het maximumgewicht en de sterkte van je muur. Hoe groter de afstand tussen de muur en de tv, hoe meer druk er zal komen op je muurbeugel. Het is dus erg belangrijk de voorschriften nauwkeurig op te volgen om te voorkomen dat je televisietoestel niet op de grond.

Online muurbeugels kopen
Voor een ruime keuze en scherpere prijzen ben je vaak beter af je tv ophangsysteem online te kopen. Er zijn heel wat gespecialiseerde webshops die exact hebben wat jij nodig hebt.

 

Vast TV ophangsysteem

Wanneer je voornamelijk frontaal kijkt op je toestel is het zonde extra geld uit te geven aan een draaibaar tv ophangsysteem. Een vaste muurbeugel ziet er heel strak uit en is ook steeds een tikkeltje dunner. Ook de prijs is gevoelig lager aangezien er een pak minder constructiemateriaal nodig is.

 

tv ophangen

Hoogte tv ophangen

De meest comfortable en ergonomische manier om tv te kijken is wanneer je in rechte houding ter hoogte van de ogen op 1/3de van de bovenkant van je toestel kijkt. Zo kan je in een rechte houding tv kijken.